Owsianka z granatem

Porcja

  • 399 kcal
  • Białko: 14 g
  • Węglowodany: 55 g
  • Tłuszcz: 14 g

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych / lub jaglanych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • garść pestek granatu
  • opcjonalnie kilka kropel stewi / łyżeczka ksylitolu lub miodu

Sposób przygotowania:

Płatki, żurawinę i wiórki kokosowe zalać mlekiem. Przy nietolerancji mleka płatki zalać wodą lub mlekiem roślinnym ( sojowym/ ryżowym/ owsianym/ migdałowym). Odstawić na noc i rano ugotować lub gotować bez odstawienia do uzyskania pożądanej konsystencji. Do przestudzonej owsianki dodać stewię lub miód. Posypać płatkami migdałów i pestkami granatu.

Comments are closed.