Fit ciasto bez ciasta

Porcja

  • 308 kcal
  • Białko: 5 g
  • Węglowodany: 31 g
  • Tłuszcz: 18 g

Składniki:

  • 4 śliwki ( 200g)
  • 1, 5 łyżki płatków owsianych
  • 1, 5 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka miodu lub kilka kropel stewi fluid w wersji super fit
  • 10 g – 1 łyżka-zimnego masła

Sposób przygotowania:

Śliwki umyć, przeciąć na pół lub pokroić na mniejsze kawałki. Małe naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Zmiksować płatki owsiane, migdałowe, wiórki kokosowe i miód ( lub stewię). Na tarce o zetrzeć schłodzone masło i ugniatać ze zmiksowanymi składnikami do uzyskania kruszonki. Wstawić do lodówki i nastawić piekarnik na temp. 180°C. Po uzyskaniu żądanej temperatury piekarnika wstawić naczynie na 25 minut.

Comments are closed.